Hulp nodig?

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Of bel ons: 0495 - 499 512

Wat zijn de voordelen van een blowerdoortest?

Een blowerdoortest biedt vele voordelen voor u als eigenaar aan. Hieronder hebben we de voordelen op een rijtje gezet en verderop geven we er meer uitleg over. 

  • U bespaart op uw energierekening;
  • Het verhoogd uw wooncomfort;
  • Minder last van geluid buiten en andersom;
  • De blowerdoortest bevorderd de luchtkwaliteit;
  • Schimmelplekken worden voorkomen;
  • Mogelijke vochtplekken worden opgespoord;
  • Gebouw minder kwetsbaar bij branden;
  • De E-peil wordt verlaagd en betere score op EPC.

Voordelen blowerdoortest

Energierekening besparen

Dankzij de blowerdoortest weet u precies waar de luchtlekken zich in uw huis bevinden. Door deze luchtlekken concreet aan te pakken, voorkomt u dat alle warme lucht in uw woning naar buiten gaat. Alle energie die u dus steekt in het verwarmen van uw huis, blijft dus ook daadwerkelijk binnen. 

Wooncomfort verhogen

Doordat de warmte beter in uw woning blijft, heeft u een stuk minder laste van ‘koude’ kamers. Dit zijn kamers met bijvoorbeeld een verouderd raam waardoor veel van de warmte verloren gaat. 

Minder geluidsoverlast

Doet u ook regelmatig een raam dicht op het moment dat u te veel last heeft van het geluid buiten? Kleine openingen kunnen al tot veel overlast zorgen. Door deze kleine openingen aan te pakken, merkt u al een degelijk verschil qua geluidsoverlast. Het geluid van binnen naar buiten wordt ook een stuk minder en dat is handig voor de mensen die bijv. een instrument bespelen. 

Luchtkwaliteit wordt bevorderd

Woont u in de buurt van een industrieterrein of in een grote stad? Door alle uitlaatgassen is de luchtkwaliteit niet meer helemaal optimaal. Die vervuilde lucht kan dus binnenkomen via die kleine luchtwegen van uw huis. 

Schimmelplekken voorkomen

Schimmels kunnen via open luchtwegen in ramen, deuren en kieren binnenkomen. Op het moment dat u ongewild lucht binnenlaat, verhoogd u daarmee ook de kans dat er schimmels binnenkomen. 

Vochtplekken opsporen 

Dankzij de warmtecamera die gebruikt wordt tijdens de blowerdoortest komen we erachter waar vochtplekken zitten. Nu we weten waar ze zitten, kunnen we ze ook oplossen. 

Minder kwetsbaar bij branden

Op het moment dat er extra zuurstof bij vuur komt, wordt de brand alleen nog maar groter. Dus op het moment dat uw woning zo min mogelijk zuurstof binnenlaat, duurt het langer voordat de brand zich verder uitbreidt en heeft het vuur langer nodig om zich uit te breiden. 

E-peil verlagen en score EPC

De E-peil score wordt gebruikt om het energieverbruik van een woning of kantoor aan te geven. En EPC staat voor Energie Prestatie Coëfficiënt. De score geeft ook weer wat het energieverbruik van uw woning of kantoor is. Door deze score te optimaliseren verhoogd u de waarde van uw woning en komt u mogelijk in aanmerking voor subsidies.

Bent u overtuigd van de voordelen van een blowerdoortest? Hieronder ziet u de blowerdoortest kosten

Ga terug naar het overzicht