Blowerdoortest

Voldoet u aan de nieuwe wetgeving rondom luchtdicht bouwen?

Hulp nodig met uw lekkage?

Vul hier uw telefoonnummer in en wij bellen u binnen 4 uur terug op ma t/m za.

Of bel ons: 0495 - 499 512
Geen voorrijkosten
Professionele apparatuur
Uw vaste partner
Complete rapportages
Incl. Keuringscertificaat

Blowerdoortest uit laten voeren om luchtdicht te bouwen

Vraag vrijblijvend een offerte aan en maak een afspraak

Vraag vrijblijvend een offerte aan en maak een afspraak
Op locatie voeren wij binnen 2 a 4 uur de blowerdoortest uit

Op locatie voeren wij binnen 2 a 4 uur de blowerdoortest uit
Ontvang een meetrapport inclusief certificaat bij behalen van de norm

Ontvang een meetrapport inclusief certificaat bij behalen van de norm
Direct de mogelijkheid om eventuele luchtlekkages op te sporen

Direct de mogelijkheid om eventuele luchtlekkages op te sporen

Waarom een blowerdoortest?

Vanaf 2022 is het voor nieuwbouwhuizen en -projecten verplicht om aan een bepaalde mate van luchtdichtheid te voldoen. Een blowerdoortest, ook wel luchtdichtheidsmeting genoemd, is dé manier om op accurate wijze na te gaan en aan te tonen dat aan de normen van de BENG wordt voldaan. Het voldoen aan de BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) normen is uiterst belangrijk, aangezien u zonder BENG rapport geen bouwvergunning kunt ontvangen.

Lekdetectie Zuid is gespecialiseerd in de blowerdoortest en kan u van alle antwoorden voorzien op de vragen die u wellicht nog over het laten uitvoeren van de blowerdoortest heeft. Bekijk de informatie hieronder, zie de voorbeeld rapportage of neem meteen contact op met onze experts om vrijblijvend meer te weten te komen.

Bekijk de blowerdoortest voorbeeld brochure

Wat is een blowerdoortest?

Een blowerdoortest is een meting waarbij de luchtdoorlatendheid van gebouwen nauwkeurig wordt gemeten. Hierbij wordt het gebouw blootgesteld aan onderdruk of overdruk van 10 tot 100 Pa (0.1 tot 1 mbar). Door te meten hoeveel lucht er uit een gebouw ontsnapt, krijgt u een accurate indruk van de luchtdichtheid van een gebouw. De mate van luchtdichtheid wordt aangegeven via een luchtdichtheidsklasse, uitgedrukt in de qv10 waarde. Als een gebouw goed scoort in de blowerdoortest, betekent dit dat het gebouw weinig luchtverlies kent. Hierdoor gaat er weinig warmte verloren, wat het pand milieuvriendelijker maakt doordat er geen onnodige energie wordt verspild. U kunt de uitslag van de blowerdoortest, in de vorm van het bijgeleverde certificaat, gebruiken om aan te tonen dat het pand voldoet aan de nieuwe wetgeving van het Bouwbesluit.

Wilt u voorkomen dat uw bouwprojecten vertraging oplopen? 
Bel direct 0495 - 499 512.

Blowerdoortest

Wat zijn de voordelen van een blowerdoortest? 

Een blowerdoortest biedt vele voordelen voor u als groot- of onderaannemer, adviesbureau of projectontwikkelaar. Hieronder een opsomming van de belangrijkste voordelen:

 • Het belangrijkste voordeel: toon aan dat uw woning of bedrijfspand voldoet aan de strenge eisen rondom luchtdicht bouwen, die sinds 1 januari 2022 gelden.
 • Dankzij het uitvoeren van de test en de bijkomende rapportage, kan het vergunning/ bouw-traject vlotter worden doorlopen.
 • U draagt een steentje bij aan de verduurzaming van de aarde, want daarvoor is de BENG norm tenslotte bedoeld.
 • Door problemen rondom de BENG norm voor te zijn, worden er minder kosten gemaakt doordat eventuele obstakels voorkomen of verholpen kunnen worden.
 • Door het toepassen van de blowerdoortest nog tijdens het bouwproces uit te laten voeren, vergroot u de kans dat een huis goed opgeleverd wordt.

Hoe voorbereiden op blowerdoortest?

Voordat een blowerdoortest uitgevoerd kan worden, dienen er eerst een aantal stappen uitgevoerd te worden. Hierdoor bent u verzekert dat de blowerdoortest veilig is en de juiste resultaten oplevert. Bij de aanvraag van een blowerdoortest is het handig om de volgende gegevens aan te leveren:

 • Factuur gegevens opdrachtgever / adres gegevens blowerdoor onderzoek.
 • Tekening van woning.
 • m3 inhoud van woning.
 • m2 vloeroppervlakte van woning.
 • Vergunning vrij aanbouw aanwezig welke niet op tekening staat, ja of nee.
 • Wanneer wenst u deze werkzaamheden te laten uitvoeren?

Wat is het resultaat van de blowerdoortest?

Indien u de experts van Lekdetectie Zuid een blowerdoortest laat uitvoeren, leveren zij na afloop een certificaat met de uitslag van de test aan, waarop onder andere de meetmethode en de gemeten infiltratiewaarde is vermeld. Bekijk hier hoe zo’n Blowerdoortest certificaat eruitziet.

Zie hier ons voorbeeld blowerdoortest certificaat

Daarnaast ontvangt u een uitgebreide rapportage waarin onder andere de voorbereidingen voor en de omstandigheden tijdens de meting zijn omschreven, evenals de uitgevoerde kwaliteitsmetingen, de resultaten, de gebruikte uitgangspunten voor de meting en de meetmethode. 

Zie hier ons voorbeeld blowerdoortest rapportage

Onze klanten beoordelen ons met een 8.9

We hadden een gaslek en ze stonden binnen 2 uur op de stoep. Super goede service, ze denken met de klant mee en zijn erg vriendelijk. Aanrader! beoordeling

R. Nijhuis

Zowel de lekdetectie als het verhelpen van het gaslek is zeer naar wens verlopen. Netjes gewerkt, denken in oplossingen en houden hiermee rekening met de klant. beoordeling

John & Simone

Top geregeld. Half uur voor aankomst belden ze nogmaals. Het lek in de kruipruimte is opgespoord en meteen gerepareerd. beoordeling

E. Bosch

Blowerdoortest nieuwbouw 

Zoals vermeld, moeten nieuwbouwhuizen sinds 2022 aan strenge eisen rondom de luchtdichtheid van nieuwbouwprojecten voldoen. Luchtdichtheid is een onderdeel van de wettelijke eisen omtrent energiezuinigheid, zoals deze vastgelegd zijn in het Bouwbesluit. De energiezuinigheid wordt beoordeeld op basis van de BENG norm. Met het certificaat wat bij de blowerdoortest wordt geleverd, kun u aantonen dat het pand aan de normen voldoet.

Hoe werkt een blowerdoortest?

Indien u Lekdetectie Zuid inschakelt voor het uitvoeren van een blowerdoortest, komen onze specialisten langs om de blowerdoortest meting uit te voeren door een buitendeur-opening te voorzien van een frame met zeildoek en een speciale ventilator. Vervolgens wordt de ventilator aangesloten op een speciale luchtdrukmeter die de luchtdruk van de ruimte meet zodra deze wordt blootgesteld aan verschillende lucht volumes nadat de ventilator wordt aangezet.

Tot slot is het goed om te weten dat u als aannemer of bewoner, gewoon gebruik kan blijven maken van het gebouw wanneer de test wordt uitgevoerd, zolang de ramen dicht blijven en de binnendeuren open. Wilt u gemakkelijk alle informatie op 1 A4'tje, bekijk dan onze blowerdoortest flyer

Vraag direct een offerte aan!

Uw persoonlijke offerte is vrijblijvend.
Een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Lekdetectie Zuid
't Inne 2c
6021 DA Budel
T 0495-499512 (24 uur/7 dagen bereikbaar)
E info@lekdetectiezuid.nl

KvK 70253374

Blowerdoortest