Hulp nodig?

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Of bel ons: 0495 - 499 512

Wanneer is een blowerdoortest nodig?

Naast dat het zeer handig is om een blowerdoortest te laten uitvoeren, is het in sommige gevallen ook wettelijk verplicht. Nieuwbouwwoningen moeten namelijk voldoen aan de wettelijke eisen van de energiezuinigheid. Die eisen staan vastgelegd in het Bouwbesluit. De energiezuinigheid wordt bepaald door middel van een EPC score (Energie Prestatie Coëfficiënt). Voordat de gemeente een bouwvergunning afgeeft, is het noodzakelijk om een EPC-berekening te doen. Om die reden wordt de blowerdoortest uitgevoerd.

De blowerdoortest biedt inzicht in waar luchtlekken zitten. Deze luchtlekken zorgen ervoor dat de EPC score omlaag gaat en hierdoor kan de woning afgekeurd worden. Om dit te voorkomen is het handig om eerst de luchtdichtheid af te werken voordat de blowerdoortest wordt uitgevoerd. Nu is het nog gemakkelijker om bij eventuele lekkages te komen. Het is ook mogelijk om de blowerdoortest uit te voeren als de gehele woning is afgewerkt, maar dan is het lastig om eventuele lekkages op te lossen.

Blowerdoortest nodig

Waarom blowerdoortest bij renovatie?

Op twee verschillende momenten kunt u ervoor kiezen om de blowerdoortest uit te laten voeren bij een renovatie. Voordat u aan de slag gaat met het renoveren om zo de luchtlekkages op te sporen. U weet dan zeer concreet welke plekken u moet aanpakken. Mocht de renovatie dermate groot zijn, kunt u er ook voor kiezen om de blowerdoortest na de renovatie uit te laten voeren. Hierdoor komt u voor het afronden van de renovatie nog achter de luchtlekken en kunt u dus uw woning compleet luchtdicht maken. 

Waarom blowerdoortest bij nieuwbouw?

De Nederlandse overheid heeft samen met de Europese Unie strenge klimaatdoelen opgesteld. Een goede manier om warmteverspilling tegen te gaan, is om de huizen goed te isoleren en om te voorkomen dat warmte ontsnapt. Voordat een huis vandaag de dag gebouwd moet worden moet het voldoen aan strenge eisen en daaronder valt ook hoe zuinig het is. Dankzij een blowerdoortest kan de kwaliteit van het huis gecontroleerd worden. Hierdoor kan de bouw van het huis afgerond worden en het gewenste energielabel krijgen.

Waarom blowerdoortest bij verbouwing? 

Gaat u verbouwen? Met een extra kleine investering krijgt u precies in beeld waar de luchtlekken zich in uw huis bevinden. Het dichten van deze luchtlekken biedt u meerdere voordelen die het genot van wonen in uw woning verhogen. Dankzij de blowerdoortest kunt u uw huis beter voorbereiden op de toekomst.

Waarom blowerdoortest bij oude woning? 

Een oude woning kan ervoor zorgen dat u onnodig hoge kosten maakt om het huis te verwarmen. Daarnaast zorgen luchtlekken in huis voor vervelende problemen zoals geluidsoverlast en schimmel. Om deze ongemakken te voorkomen is het slim om een blowerdoortest uit te voeren. U krijgt dan een compleet beeld van welke onderdelen u het beste kunt aanpakken van uw huis.

Waarom blowerdoortest bij bewoond huis? 

Verwacht u dat de komende jaren nog in uw huis woont? Zonde als u dan iedere keer te veel betaald voor iedere energierekening aangezien u misschien onnodig warmte verliest. Door het laten uitvoeren van de blowerdoortest ziet u waar de luchtlekken zich bevinden en kunt u de luchtlekken oplossen.

Bent u benieuwd waar de luchtlekken in uw huis zitten? Laat dan een blowerdoortest uitvoeren. Hier ziet u de kosten van een blowerdoortest

Ga terug naar het overzicht