Hulp nodig?

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Of bel ons: 0495 - 499 512

Endoscopie

Toegepast bij: lekkages in afvoerkanalen, zwembaden en vijvers, maar ook inspecties van rookgas- en ventilatiekanalen
Gereedschap: endoscoop (kleine camera)

Via endoscopie worden lekkages of corrosie opgespoord op (zeer) moeilijk bereikbare plaatsen, zoals baden, spouwmuren, en douchebakken. Met de endoscoop (een kleine, draaibare camera) kijken we o.a. onder douchebakken, in afvoerbuizen en in CV-leidingen.

De endoscoop is ongeveer 2,5 meter lang en niet dikker dan 10 millimeter. Aan het uiteinde bevindt zich een camera, die in alle richtingen bewogen kan worden. Op onze monitor ontvangen we het camerabeeld. Als we een lek hebben gevonden kunnen we er eventueel een foto van maken.

We gebruiken de endoscoop ook om preventief maatregelen te kunnen nemen. De camera registreert namelijk de kleinste haarscheurtjes en corrosie in bijvoorbeeld (koper)leidingen. Ook voor een advies over bouwkundige aansluitingen gebruiken we vaak de endoscoop; we kijken bijvoorbeeld in spouwmuren om de oorzaak van vochtproblemen te kunnen vaststellen.

Let op: Meestal is het nodig om een klein gaatje te boren zodat de endoscoop in de leiding gebracht kan worden. Door de minimale afmeting van de endoscoop is dat gaatje nooit groter dan 10 millimeter. Na onze werkzaamheden is het eenvoudig weer af te dichten.

We passen endoscopie regelmatig toe in combinatie met andere detectiemethoden, zoals: Vochtmeting en Akoestisch onderzoek.

Ga terug naar het overzicht