Hulp nodig?

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Of bel ons: 0495 - 499 512

Traceergastechniek

Toegepast bij: leidinglekkages zoals lekkages in (vloer-) verwarming, waterleiding, CV-installaties, CV lekkage, vloerverwarming lekkage, lekkage waterleiding, lekkage gasleiding
Gereedschap: waterstofdetector

Tijdens deze techniek stroomt er geen water door de leidingen, maar een samenstelling van waterstofgas en stikstofgas. Eerst maken we alle leidingen volledig leeg door alle kranen open te zetten en met een compressor al het water eruit te persen. Daarna injecteren we, onder druk, waterstofgas in de leidingen. Doordat waterstofgas veel lichter is dan lucht en vluchtiger dan water, zoekt het automatisch de snelste weg naar buiten via scheurtjes en barstjes. Meet de gevoelige sensor van onze waterstofdetector een hogere aanwezigheid waterstofgas, dan is het lek gevonden. Die locatie kunnen we tot op de centimeter nauwkeurig vastleggen.

Na de meting spoelen we de leiding volledig schoon, zodat er weer uitsluitend fris water door de leidingen stroomt. Het door ons gebruikte waterstofgas is op geen enkele manier schadelijk voor uw gezondheid.

Ook bij het opsporen van een lekkage in de vloerverwarming is deze techniek zeer doeltreffend. Traceergastechniek wordt vaak toegepast in combinatie met andere detectiemethoden, zoals LokalisatormethodeAkoestisch onderzoek en Vochtmeting.

Ga terug naar het overzicht