Hulp nodig?

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Of bel ons: 0495 - 499 512

Thermografie

Toegepast bij: leidinglekkages, schimmelplekken, condensproblemen, lekkages vloerverwarming, maar ook bij het vaststellen van het verloop van de vloerverwamingsslangen
Gereedschap: warmtebeeldcamera

Via thermografie brengen we koude- en warmtestructuren in beeld. De warmtebeeldcamera laat die structuren zien, zodat direct opvalt waar warmte- of koudeverlies optreedt.

Veel leidingen zijn niet eenvoudig te bereiken aangezien ze in muren, vloeren of in de bodem zijn verwerkt. Met een warmtebeeldcamera kunnen we de warmte of koude die deze leidingen transporteren, gemakkelijk laten zien. Lekt er ergens water uit een van de leidingen dan noemen we dat een “hotspot.” De warmtebeeldcamera legt die hotspots snel en nauwkeurig vast.

Thermografie is heel geschikt als hulpmiddel bij bouwkundig onderzoek. Niet te verklaren schimmelplekken of overmatige condensvorming kan te maken hebben met zogenaamde “koudebruggen.” Dat zijn plekken waar warmte weglekt, bijvoorbeeld door problemen met de spouwmuur- of dak- isolatie. De warmtebeeldcamera merkt deze koudebruggen op en geeft zelfs aan hoeveel energie er ongeveer verloren gaat. U kunt daardoor tijdig en doelgericht maatregelen nemen.

Deze techniek is zeer geschikt voor het opsporen van een lekkage in de vloerverwarming en bij het lokaliseren van de vloerverwarmingsslangen.

We passen thermografie vaak toe in combinatie met andere opsporingsmethoden, zoals: Traceergastechniek en Akoestisch onderzoek.

Ga terug naar het overzicht