Hulp nodig met uw lekkage?

Vul hier uw telefoonnummer in en wij bellen u binnen 4 uur terug op ma t/m za.

Of bel ons: 0495 - 499 512

Blog

Energiecertificaat woning: hoe kom je hieraan?

Energiecertificaat woning: hoe kom je hieraan? - 11.jpg

Heeft uw woning nog geen energiecertificaat? Of heeft u de nodige verbouwwerkzaamheden uitgevoerd waardoor u denkt dat de energieprestatie van uw woning is verbeterd?

Lees meer

Wat is EPC?

Wat is EPC? - 10.jpg

Met de EPC, oftewel Energie Prestatie Coëfficiënt, wordt uitgedrukt in hoeverre een gebouw energiezuinig is. Deze norm is ingevoerd als onderdeel van een wetswijziging in 1995 om ervoor te zorgen dat panden die nieuw gebouwd worden, energiezuinig zullen zijn.

Lees meer

Wat is QV10 waarde?

Wat is QV10 waarde? - 9.jpg

Een term die centraal staat bij luchtdicht bouwen is de zogenaamde QV10 waarde. Maar wat verstaan we precies onder de QV10 waarde, waarom is deze waarde van belang en hoe moet u deze interpreteren? In dit blog vertellen we u hier meer over.

Lees meer

Wat is een luchtdichtheidsmeting?

Wat is een luchtdichtheidsmeting? - 8.jpg

Luchtdichtheid duidt op de mate waarin een gebouw lucht doorlaat en kan bepaald worden via een luchtdichtsheidsmeting, oftewel een luchtdichtheidstest. Maar wat is een luchtdichtheidsmeting precies en hoe gaat zoiets in zijn werk? In dit blog vertellen we u er meer over.

Lees meer

Wat is luchtdichtheidsklasse?

Wat is luchtdichtheidsklasse?  - 7.jpg

Bij het bouwen van een huis is het verplicht om te letten op de luchtdichtheid, wat wordt aangegeven via de luchtdichtheidsklasse. In dit blog leest u meer over luchtdichtheidsklasse en over allerlei regels en normen rondom luchtdichtheid.

Lees meer

Blowerdoortest eisen

Blowerdoortest eisen - 6.jpg

In dit blog vertellen we u meer over de blowerdoortest; wanneer is deze test verplicht, hoe wordt de score hiervan aangeduid en welke certificeringen zijn er via de test te behalen?

Lees meer

Blowerdoortest huis

Blowerdoortest huis - 5.jpg

Wilt u zo min mogelijk warmte verliezen in uw huis? Dan is het goed om een blowerdoortest te laten doen door Lekdetectie Zuid. In dit blog willen we u alvast suggesties geven waar luchtlekken het vaakst voorkomen, en geven we tips over hoe u de luchtlekken kunt voorkomen.

Lees meer

Hoe voorbereiden op blowerdoortest?

Hoe voorbereiden op blowerdoortest?  - 4.jpg

Uiteraard vertellen onze medewerkers op het moment zelf welke omstandigheden nodig om de blowerdoortest optimaal te kunnen uitvoeren, maar hieronder geven wij alvast een checklist.

Lees meer

Wanneer is een blowerdoortest nodig?

Wanneer is een blowerdoortest nodig?  - 3.jpg

Naast dat het zeer handig is om een blowerdoortest te laten uitvoeren, is het in sommige gevallen ook wettelijk verplicht.

Lees meer

Wat zijn de voordelen van een blowerdoortest?

Wat zijn de voordelen van een blowerdoortest?  - 2.jpg

Een blowerdoortest biedt vele voordelen voor u als eigenaar aan. In dit blog hebben we de voordelen op een rijtje gezet en geven we er meer uitleg over. 

Lees meer

Wat is een blowerdoortest?

Wat is een blowerdoortest? - 1.jpg

Door te meten, via een blowerdoortest, hoeveel lucht uit het gebouw ontsnapt, krijgt u een accurate indruk van de luchtdichtheid van het gebouw. Op het moment dat het gebouw slecht scoort en dus veel lucht verliest, lijdt dit tot onnodig warmteverlies.

Lees meer