Hulp nodig?

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Of bel ons: 0495 - 499 512

Rioolcameratechniek

Toegepast bij: afvoerlekkages
Gereedschap: rioolcamera

De rioolcameratechniek is een uitstekende aanvulling op de endoscopie. Door de snoerlengte van de camera’s (15 meter) en de dikte van de camera (18 millimeter) is deze techniek uitermate geschikt voor lekdetectie in lange, niet toegankelijke leidingen.

De rioolcamera wordt in de afvoer of leiding gebracht. De camerakop verstuurt een verfijnd beeld van de binnenkant van het leidingwerk en maakt desgewenst ook foto’s. Zo krijgen we een perfect beeld van het binnenste van uw leidingwerk.

De beperkte afmeting van de rioolcamera maakt het ook mogelijk om deze techniek in kleinere afvoeren in te zetten. Deze techniek biedt goede resultaten bij (redelijk) recht leidingwerk en is helaas minder geschikt voor leidingen met veel bochten.

Ook is de rioolcameratechniek geschikt om leidingen te lokaliseren. Op de kop van de rioolcamera zit namelijk een zendertje dat een elektrisch signaal verstuurt, dat we met onze leidinglokalisator opvangen.

We passen de rioolcameratechniek vaak toe in combinatie met andere opsporingsmethoden. Zie: Lokalisatormethode en Thermografie.

Ga terug naar het overzicht