Hulp nodig?

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Of bel ons: 0495 - 499 512

Lokalisatormethode

Toegepast bij: lekkages in koperen en stalen leidingwerk
Gereedschap: zender en ontvanger

Hiermee lokaliseren we ondergrondse of andere onzichtbare leidingen. Door een elektrisch veld te creëren wordt de locatie van leidingen zichtbaar gemaakt.

Bij deze methode plaatsen we een klem aan het einde van een leiding, die   is verbonden aan een zender. Daarna verzenden we een elektrisch signaal via die klem. De leidingen geleiden dat signaal en onze ontvanger vangt het op. Zo brengen we alle leidingen binnen die stroomkring precies in kaart.

We kunnen zowel buiten als binnen werken met de leidinglokalisator. Zelfs de diepte van de leidingen heeft geen gevolg op de metingen. Deze techniek is ook geschikt voor grotere oppervlakten, zoals bijvoorbeeld industrieterreinen.

Deze methode wordt vaak samen met een gasmeting (traceergastechniek) toegepast. Op die manier kunnen we niet alleen de leidingen lokaliseren, maar ook precies aangeven waar het lek zich bevindt. We meten precies de locatie van de lekkage zonder de leidingen met onze eigen ogen gezien te hebben! We passen de leidinglokalisator vaak toe met andere detectiemethoden, zoals RioolcameratechniekTraceergastechniek en Vochtmeting.

Ga terug naar het overzicht